Rozruch nad kampaní Ostrava!

Článek se zamyšlením tamní novinářky řeší otázku propagace cizích měst na vozech MHD.

Rozruch nad kampaní Ostrava!

Zlínský deník otiskl článek s titulkem „Ostrava!!! brázdí Zlín a lidem nevadí“, v němž novinářka rozhořčeně klade otázku Zlíňanům, jak to, že jim nevadí reklama zaměřená na ostravská divadla, ZOO, Stodolní ulici a další turistická lákadla, když máme ve Zlíně vlastní kulturní instituce a jiné zajímavosti.

V zápětí se na internetu objevila anketa se stejným dotazem „Vadila by Vám reklama cizího města na vozech MHD?“. Skóre ankety k dnešnímu dni nás všechny překvapilo: 48% lidí je proti reklamě na Ostravu ve Zlíně a 52% tato reklama nevadí. Tedy ne 1/3, ale už téměř polovina!

Zajímavé zjištění – lidé zřejmě nejsou zvyklí na to, že i města mohou být v konkurenčním prostředí a mohou si dělat reklamu na podporu turismu. A kde jinde ji mají dělat než v okolních regionech?

Z článku však vyplývá, že reklamu „Ostrava“ nebere jako konkurenční boj ani zlínská ZOO, ani Magistrát města Zlína včetně pana primátora. Kdo je tedy těch 48% lidí, kterým tato reklama vadí? Možná jsou to stále ti stejní, kteří si stěžují na všechno a všude. Jsou to titíž, kteří by nejraději cestovali zadarmo a přitom se jim nelíbí placená reklama na vozech MHD? Bohužel, takový je odraz dnešní doby.
 
Podobný případ negace jsme zaznamenali před několika měsíci ve městě Opavě, když zde byla na autobus MHD nainstalována reklama na ostravskou ZOO se slůnětem. Novináři se ihned začali zajímat, kdo stojí za financováním kampaně, kolik stála, kdo ji objednal, atd…Na jednu stranu není divu, že v současném prostředí politických kauz a korupčních skandálů lidé za vším hledají nějakou tu „kulišárnu“. Na druhou stranu se ptám, kde se poděl zdravý rozum a úsudek?
 
A nejlepší nakonec – ve výsledku zmíněná novinářská polemika nad kampaní Ostrava!!! byla sama tou nejlepší reklamou!
 
Zde můžete hlasovat za naši reklamu:
http://zlinsky.denik.cz/zpravy_region/anketa-vadila-by-vam-na-vozech-mhd-reklama-ciziho-mesta.html